2016. május 2., hétfő

A természet ajándéka: antibiotikum, antioxidáns, védi a szivet és az érrendszert, de a koleszterinnek is jót tesz!


Ajánld ismerőseidnek! 








Sokan használnak az ételek fűszerezéséhez bazsalikomot, azonban az, hogy néha egy-két lapit megeszünk még nem elegendő. A bazsalikomot, mint minden más fűszernövényt minél nagyobb mennyiségben, és lehetőleg frissen kell fogyasztani.


A bazsalikom igen erős antioxidáns hatással rendelkezik, ezért elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak. Védi a szervezetet a káros szabadgyökök ellen, megakadályozza a sejtek öregedését, és a rák kialakulását.



Igen magas a béta-karotin tartalma, ezért véd a szív- és érrendszeri betegségektől, de csökkenti az asztma tüneteit, és a reumatikus fájdalmakat.

A cikk folytatása itt található: