Zserbó egy kicsit másképpen. A klasszikus zserbó mellett, nagyon sokféle variációval találkozhatunk. Mákos, gesztenyés. mogyorós, mandulás . . . ~ készülhet piteként és tortaként is. Ma egy túrós változatot próbáltam ki, nagyon finom, jól szeletelhető sütemény.
|
» HOZZÁVALÓK «
Kakaós tészta : - 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg zsír, 1 ek kakaópor, 6 dkg sütőpor, 2 - 3 ek tejföl, csipet só
Sárga tészta : - 15 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dkg zsír, 3 dkg sütőpor, 1 - 1, 5 ek tejföl, csipet só
Töltelék : - 50 dkg túró, 3 db tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 ek búzadara, 4 ek porcukor, 1 nagy ek tejföl
- 15 - 20 dkg darált dió + 4 ek cukor
- 20 dkg baracklekvár
Máz : - 8 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 ek kakaópor
Kakaós tészta : - 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 dkg zsír, 1 ek kakaópor, 6 dkg sütőpor, 2 - 3 ek tejföl, csipet só
Sárga tészta : - 15 dkg liszt, 5 dkg cukor, 3 dkg zsír, 3 dkg sütőpor, 1 - 1, 5 ek tejföl, csipet só
Töltelék : - 50 dkg túró, 3 db tojás, 1 citrom reszelt héja, 2 ek búzadara, 4 ek porcukor, 1 nagy ek tejföl
- 15 - 20 dkg darált dió + 4 ek cukor
- 20 dkg baracklekvár
Máz : - 8 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 ek kakaópor
Elkészítése itt található: