2017. augusztus 6., vasárnap

Órákon belül leszakad az ég az országban! Óráról órára látható a hőtérképen,hogy hol és mikor csap le a felhőszakadás!



Ajánld ismerőseidnek! 






Vasárnap eleinte az ország északi felén (Észak-Dunántúl, Alpokalja, Északi-középhegység, Alföld északi része) számíthatunk helyenként zivatarokra, majd késő délutántól már egyre több helyen várható intenzívebb zivatarok kialakulása, melyekhez 60-70 km/h feletti szél, 20 mm feletti csapadék társulhat. Kiemelten az Alföld keleti részén heves zivatarok kialakulása is várható 90 km/h feletti széllel és nagy méretű jéggel.

Éjszaka nyugat felől egy kiterjedt zivataros csapadékrendszer kialakulása várható, mely hétfőn délelőtt kelet felé távozik. A csapadékmennyiség több helyen is meghaladhatja a 20 mm-t, de az intenzívebb zivatarokban helyenként (jobb eséllyel a Dunántúl déli és keleti részén, Duna-Tisza közén) 40-50 mm is hullhat. A zivatarokat 60-80 km/h-s szél, jégeső is kísérheti. Főként az Alföldön egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat 80-90 km/h-s szélrohammal.Az idokep.hu hőtérképén látható, hogy éppen hol van környezetünk legmelegebb és leghidegebb pontja, azaz kabátban vagy pólóban induljunk-e el a közeli tóra, hűteni vagy fűteni kell-e éppen a lakást. A Hőtérkép az elmúlt egy órában érkezett több száz mérési adatból valós időben készül, a színezés során pedig figyelembe vesszük a domborzati viszonyokat is.
A térkép percenként frissül, egérgörgővel vagy a bal felső sarokban lévő +,- gombokkal nagyítható. Nagyítás során egymáshoz közeli mérőpontok is feltűnhetnek pl. Budapest és agglomerációja esetén.
A térkép alatti csúszkát mozgatva az elmúlt 24 óra hőmérsékleti változásait is visszanézhetjük, a lejátszás gombra pedig mindezt animált formában.



 
Kattints a képre az aktuális hőtérképért. Forrás:.idokep.hu





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás itt található: