2017. november 8., szerda

Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm. Nekem évek óta bevált recept



Ajánld ismerőseidnek! 




Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/

Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle )

1 pohár tejföl ( 2 dl )
1 pohár sertés zsír
2 egész tojás
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 cs élesztő ( 5 dkg )
kb 60-80 dkg liszt



Kenéshez :
1 tojás
Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor

Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj

mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.



 Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.
Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk.
 Előre elkészítjük a tölteléket .
Mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,ezzel az összeállítással is meg lehet tölteni, ( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat is hozzá lehet adni. Ki melyiket szereti belőle. 
Természetes ha dióst és mákosat is készítünk egy adagból a mák vagy a dió aránya változik. 
Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük tetszőlegesen. 
Feltekerjük ,lekenjük tojással,oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával. és már süthetjük is kb 180 fokon




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: