Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg liszt 15 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 cs sütőpor 2 tojás sárgája Töltelékhez: 50 dkg túró 10 dkg cukor 2 ek búzadara 1 citrom leve 2 ek tejföl sárgabarack kompót (befőtt) sárgabarack lekvár |
Habhoz:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével.
A krémet a kinyújtott tésztára kenjük.
A krém tetejére felaprított befőttet szórunk.
A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi mérteűre és a krém tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral.
Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével. Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk.
Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.
Forrás itt található:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével.
A krémet a kinyújtott tésztára kenjük.
A krém tetejére felaprított befőttet szórunk.
A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi mérteűre és a krém tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral.
Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével. Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk.
Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.
Forrás itt található: