2017. november 17., péntek

SÁRGABARACKOS SZELET



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:

Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs sütőpor
2 tojás sárgája

Töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 ek búzadara
1 citrom leve
2 ek tejföl
sárgabarack kompót (befőtt)
sárgabarack lekvár
Habhoz:
2 tojás fehérje
15 dkg cukor
1 citrom leve

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 
Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.
A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével. 
A krémet a kinyújtott tésztára kenjük. 


  A krém tetejére felaprított befőttet szórunk. 
A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi mérteűre és a krém tetejére tesszük. 
Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral. 
Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével. Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk.
 Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: