2016. június 14., kedd

Adjunk 3 csepp oregánó olajat egy pohár vízhez. Csodálatos hatása van a tüdőre!


Ajánld ismerőseidnek! 








A legfrissebb orvosi statisztikák szerint a tüdőgyulladás a harmadik helyen áll az elhalálozási listán, az öt éven aluli gyerekek esetében pedig az első helyen. A tüdőgyulladás vírusok, gombák vagy baktériumok okozta fertőzés. Kezdeti stádiumban igen nehéz diagnosztizálni, hiszen tünetei hasonlítanak az influenzához, megfázáshoz.



A tüdőgyulladást a legtöbb esetben antiobiotikummal kezelik, de vannak olyan vírusok, melyek rezisztensek a hagyományos penicillin-származékokra. Ezek a kezelések csak akkor hatásosak, ha a fertőzést baktériumok okozták. A gombák és vírusok okozta betegséget már sokkal nehezebb kezelni, és rendszerint igen későn jönnek rá, hogy mi is okozta valójában a tüdőgyulladást.



Legyünk óvatosak, mert, ha a fertőzés bekerül a véráramba, szepszis alakulhat ki. A tüdőgyulladás leggyakoribb tünetei közé sorolható a magas láz, rózsaszínes vagy véres köpet, hidegrázás. Ha az immunrendszer egészséges, akkor a szervezet képes magától is legyőzni a betegséget. Szövődmények általában csak kisgyerekeknél, vagy nagyon időseknél fordulhatnak elő.

Teljes cikk itt található: