2017. október 31., kedd

Habos gesztenyés krémes



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek cukor
2 ek kakaópor
4 ek finomliszt
A krémhez:
3 dl tej
1 csg vaníliás pudingpor
30 dkg gesztenye massza
10 dkg vaj

A tetejére:
2,5 dl habtejszín
Cukor ízlés szerint
1 habfixáló

Elkészítés:
A 4 db tojás sárgáját a cukorral kikeverjük.
A lisztet,kakaóport hozzá keverjük,majd a tojás fehérje kemény habját.




 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A vanília pudingport a tejben felfőzzük,kihűtjük .
Hozzá keverjük a gesztenye masszát és a vajjal kihabosítjuk.
A tejszínt a cukorral ,habfixálóval keményre felverjük.
A tészta lapra a krémet kenjük ,majd a tejszínt.
Kakaóporral a tetejét meghintjük. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: