2017. november 17., péntek

Kinder paradiso



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
12,5 dkg liszt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
1/2 citrom


Krém
25 dkg mascarpone
6 dkg cukor
3 csapott evőkanál liszt
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2 kávéskanál zselatin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom
csipet só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, és egyenként üsd bele a tojásokat. Add hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd a fél citrom reszelt héját. Alaposan dolgozd össze. Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a piskótát 175 fokon 15-20 perc alatt világosra. Ne lepődj meg, ha a tészta vékony lesz. Hűtsd ki, majd vágd ketté. Ezt a műveletet cérnával is végezheted. 



 A krémhez keverd el tejben a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos, add hozzá a kevés vízben felmelegített zselatint. Verd habosra a mascarponét, reszeld bele a citrom héját, és óvatosan forgasd a krémhez. Végül lazán keverd bele a felvert tejszínhabot is.

Állítsd össze a tésztát. Alulra az egyik piskóta kerül, azt kend meg a krémmel, és fedd be a másik lappal. Enyhén nyomd le, hogy szép sima legyen a süti teteje. Takard le, és tedd a hűtőbe minimum két-három órára. Tálalás előtt vágd a tésztát hosszúkás szeletekre, és porcukorral meghintve kínáld





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: