Hozzávalók 24 szelethez:
Tészta 12,5 dkg vaj 12,5 dkg cukor 12,5 dkg liszt 2 tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál sütőpor csipet só 1/2 citrom |
Krém
25 dkg mascarpone
6 dkg cukor
3 csapott evőkanál liszt
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2 kávéskanál zselatin
1 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom
csipet só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a kétféle cukorral, és egyenként üsd bele a tojásokat. Add hozzá a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd a fél citrom reszelt héját. Alaposan dolgozd össze. Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a piskótát 175 fokon 15-20 perc alatt világosra. Ne lepődj meg, ha a tészta vékony lesz. Hűtsd ki, majd vágd ketté. Ezt a műveletet cérnával is végezheted.
A krémhez keverd el tejben a kétféle cukrot, a sót és a lisztet. Állandóan kevergetve főzz belőle sűrű krémet, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos, add hozzá a kevés vízben felmelegített zselatint. Verd habosra a mascarponét, reszeld bele a citrom héját, és óvatosan forgasd a krémhez. Végül lazán keverd bele a felvert tejszínhabot is.
Állítsd össze a tésztát. Alulra az egyik piskóta kerül, azt kend meg a krémmel, és fedd be a másik lappal. Enyhén nyomd le, hogy szép sima legyen a süti teteje. Takard le, és tedd a hűtőbe minimum két-három órára. Tálalás előtt vágd a tésztát hosszúkás szeletekre, és porcukorral meghintve kínáld
Forrás itt található: