Hozzávalók:
*A tésztához -15 dkg kristálycukor -2 evőkanál méz -0,5 dl tej -1 tojás -1 kiskanál keserű kakaópor -45 dkg finomliszt -1 kávéskanál szódabikarbóna -10 dkg Rama |
*A krémhez
-2 csomag Vanillincukor
-5 dl tej
-1 dl (10 dkg) búzadara
-20 dkg porcukor
-20 dkg Rama
*A mázhoz
-2 evőkanál víz
-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-10 dkg kristálycukor
-5 dkg Rama
Elkészítés
A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött kb.15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük. A tűzről levéve azonnal összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban négy részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 cm-es lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 155 °C), kb. 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik három lapot ugyanígy sütjük meg.
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.
Forrás itt található: