2017. november 17., péntek

Mézes zserbó



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
*A tésztához
-15 dkg kristálycukor
-2 evőkanál méz
-0,5 dl tej
-1 tojás
-1 kiskanál keserű kakaópor
-45 dkg finomliszt
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-10 dkg Rama

*A krémhez
-2 csomag Vanillincukor
-5 dl tej
-1 dl (10 dkg) búzadara
-20 dkg porcukor
-20 dkg Rama
*A mázhoz
-2 evőkanál víz
-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-10 dkg kristálycukor
-5 dkg Rama

Elkészítés

A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött kb.15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük. A tűzről levéve azonnal összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Nyomban négy részre osztjuk, és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 23x30 cm-es lapokká nyújtjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 155 °C), kb. 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet. A másik három lapot ugyanígy sütjük meg. 


 A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk. A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Letakarva legalább 1 éjszakára behűtjük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: