Tészta hozzávalói :
38 dkg liszt 10 dkg margarin 5-10 dkg porcukor 1 egész tojás 1 kávéskanál szalalkáli 1 dl tej / nekem ennyi kellett / egy nyújtható, lágy tésztát kapjunk. Ezt a tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 16 x 24 cm nagyságúra. Kb.10 perc alatt 160-180 fokon világosra sütjük. |
Krém :
½ liter tej
10-15 dkg cukor
4 púpos ek. liszt
15 dkg margarin
½ citrom
1 csapott evőkanál kakaópor
A mázhoz:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 felé osztjuk és egyenként kinyújtjuk kb. 16 x 24 cm nagyságúra. Kb.10 perc alatt 160-180 fokon zsírozott, lisztezett tepsi hátulján világos színűre sütjük.
Krém készítése:
A tejet a cukorral, liszttel simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a puha margarint. Elfelezzük a krémet. Az egyik felébe egy fél citrom levét és héját keverünk. A másik felébe pedig a kakaóport tesszük. Az alsó lap lesz csokikrémes, majd a citromos. A tetejét csokimázzal vonjuk be. Gőz felett felmelegítjük a csokit és az olajat, majd a sütire simítjuk. Hűtőbe tesszük, miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Készíthetitek kevesebb krémmel is,ha nem szeretitek a nagyon krémeset!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás itt található: