2016. október 7., péntek

~ TIRAMISU ~


Ajánld ismerőseidnek! 





Ritkán készítek itthon tiramisut, hiszen olaszországi tartózkodásaim alatt eleget fogyasztok belőle. De most valahogy már hiányzott. A jó minőségű alapanyagok, mint a mascarpone, a kávé, no meg a kakaó nagyon fontos ennél a desszertnél


 . Nálam ez nem gond, mivel a mascarpone eredeti olasz, a kávé pedig a kifogástalan minőségű, Pellini, sőt még a kakaópor is onnan való. Nem vesződtem a babapiskóták kávéba való mártogatásával, mert több olasz étteremben is kész piskótalapot használnak - gondolom a gyorsaság miatt. A középső réteg krémre darabolt csokoládét szórtam és még a rétegezésnél kakaóport is szórtam a krémre. 


»HOZZÁVALÓK«

Piskóta :
- 3 tojás ( nagy ) , 3 ek cukor, 3 ek liszt, csipet só

Krém
- 2 tojás, 12 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone, 3 dl tejszín 
továbbá : 
- kb 2  dl presszókávé, 50 ml rum, 5 dkg étcsokoládé, kakaópor

Elkészítése itt található:

http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2016/10/tiramisu.html