Hozzávalók:
35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag vaníliáscukor, 2-3 evőkanál tej, 2 evőkanál kakaó, késhegynyi szódabikarbóna. |
Töltelék:
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dl tejföl,
75 dkg túró,
3 evőkanál búzadara,
2 tojás fehérje,
10 dkg kókusz.
Elkészítés
Lisztet margarinnal,porcukorral,
vaníliás cukorral,szódabikarbónával összemorzsoljuk,hozzáadjuk a kakaót tojássárgákat,tejet,és összegyúrjuk.Két részre osztjuk,zsírozott,lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát.Erre öntjük a
-Tölteléket:Cukrot,vaníliás cukrot,tejfölt,túrót,búzadarát,kókuszt összekeverjük,és hozzáadjuk a tojások kemény habját.Ráöntjük a barna lapra a túrós tölteléket,majd óvatosan tetejére tesszük a másik kinyújtott tésztát.Megszurkáljuk,és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Legközelebb úgy készítem,hogy a fele túrós krémet rásimítom az alsó lapra,rá feldarabolt őszibarackbefőttet teszek,és a túró másik felét,majd a másik lapot
Forrás itt található: