A tésztához
3 db tojás 3 ek cukrozatlan kakaópor 3 ek méz 15 dkg porcukor 7 dkg margarin 1 dl tejföl 60 dkg finomliszt 1 tk szódabikarbóna (púpozott) |
A krémhez
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
16 ml csokoládé aroma
7 dl tej
2 tasak csokoládés pudingpor
3 ek cukor
A mázhoz
10 dkg tortabevonó
1 dl napraforgó olaj
elkészítés
A tojásokat, a kakaót, a mézet, a porcukrot, a margarint gőz felett habosra kavarjuk, kb. 5 percig.
Ha langyosra hűlt, akkor a mézes keveréket összegyúrjuk 60 dkg liszttel, beletesszük a szódabikarbónát, a tejfölt, amennyit a tészta felvesz. 15 percig pihentetjük.
A tésztát 4 részre osztjuk. Közepes mérető tepsi nagyságúra, vékonyra kinyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. 1 lap kb. 12 perc, 180 fokon.
A margarint a porcukorral, a csokoládéaromával habosra kavarjuk.
A pudingporokat a cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, és 5 dl forrásban levő tejbe öntjük és sűrűre főzzük.
A két krémet összedolgozzuk, és megtöltjük a lapokat.
A tortabevonót az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a tésztára simítjuk.
1 nap alatt puhul be.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Forrás itt található: