2017. december 5., kedd

Csokis Mézes



Ajánld ismerőseidnek! 




A tésztához
3 db tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek méz
15 dkg porcukor
7 dkg margarin
1 dl tejföl
60 dkg finomliszt
1 tk szódabikarbóna (púpozott)


A krémhez
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
16 ml csokoládé aroma
7 dl tej
2 tasak csokoládés pudingpor
3 ek cukor
A mázhoz
10 dkg tortabevonó
1 dl napraforgó olaj

elkészítés

A tojásokat, a kakaót, a mézet, a porcukrot, a margarint gőz felett habosra kavarjuk, kb. 5 percig.
Ha langyosra hűlt, akkor a mézes keveréket összegyúrjuk 60 dkg liszttel, beletesszük a szódabikarbónát, a tejfölt, amennyit a tészta felvesz. 15 percig pihentetjük.



 A tésztát 4 részre osztjuk. Közepes mérető tepsi nagyságúra, vékonyra kinyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. 1 lap kb. 12 perc, 180 fokon.
A margarint a porcukorral, a csokoládéaromával habosra kavarjuk.
A pudingporokat a cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, és 5 dl forrásban levő tejbe öntjük és sűrűre főzzük.
A két krémet összedolgozzuk, és megtöltjük a lapokat.
A tortabevonót az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a tésztára simítjuk.
1 nap alatt puhul be.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: