Hozzávalók:
50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 egész tojás + 1 tojássárgája 2 evőkanál + 1 kávéskanál cukor 1 dl langyos tej 2 dkg élesztő csipetnyi só tetszőleges töltelék |
Elkészítés:
A 2 dkg élesztőt a langyos tejben 1 kávéskanál cukorral
felfuttatunk. A margarint jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást + tojás sárgáját, csipetnyi sót, a felfuttatott élesztőt, végül az 50 dkg lisztet. Könnyedén összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk.
A cipókat henger alakúra sodorjuk, és kb. 50 cm hosszú, 25 cm széles lapokat nyújtunk belőle. A lap hosszabb oldalait kb. 8 cm szélességben bevagdaljuk, és a sima közepére ráhelyezzük a tölteléket. Most a bevagdalt széleket keresztben egymásba hajtogatjuk, tojással megkenjük, és 160-180 fokos sütőben gyorsan megsütjük.
Túró töltelék;
0,50 dkg túró
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanàl tejföl
Ezeket jól kikeverjük és a tészta közepére tesszük
Forrás itt található: