2017. december 5., kedd

Kardinális szelet



Ajánld ismerőseidnek! 




10 db tojásfehérje 
230 g cukor

SÁRGA RÉSZHEZ:
1 habkártyányi felvert tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 ek liszt




 ELKÉSZÍTÉS
A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzunk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot.
Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből.
Lezárásképp újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot.
A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Előmelegített 175 °C-os sütőben süssük 35 percig, majd kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentő funkciót, és süssük tovább újabb 35 percig.
Amint kivettük a sütőből, töltsük össze a két rudat forró sárgabaracklekvárral./ Aki szereti megtöltheti még felvert tejszínhabbal ,ami a lekvár tetejére kerül




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: