2017. december 5., kedd

Habos ,krémes alma kocka



Ajánld ismerőseidnek! 



 

Hozzávalók a piskótához: (20x30 cm tepsi)

3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1vaníliás cukor
1 sütőpor
60 ml víz
60 ml olaj
pici só
1 kanál kakaó

Krém hozzávalói:
3 csomag vaníliás pudingpor
6 dcl víz
20 dkg cukor
3 tojásfehérje
2 vaníliás cukor
Ezen kívül: 5-6 db alma, 2-3 kanál fahéjas kristálycukor
4 dcl tejszínhab ( Hulala)

Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vékonyan megkenjük olajjal, és kirakjuk az alma szeletekkel, megszórjuk a fahéjas cukorral.
A piskótához a tojások sárgáját a kétféle cukorral, a vízzel és olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd kanalanként a keményre felvert tojáshabot. 


 A ¾ részét az almára csurgatjuk, a maradék ¼ részébe belekeverjük a kakaót, és azt a sárga tésztára csurgatjuk, villával kicsit márványosra keverjük. 180 C fokos sütőben ( tűpróba) kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük, kiborítjuk egy tálcára és lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez a pudingport a kétféle cukorral sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját, és óvatosan keverve még egy-két percig együtt főzzük. A tepsibe visszatett piskótára ( felül van az almás rész, ha kell tegyünk köré sütőkeretet ) még melegen öntjük. Kihűtjük. Ha kihűlt tetejére kerül a keményre felvert tejszínhab. Jó, ha egy éjszakát a hűben áll, másnap kockára szeletelve tálaljuk. 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: