2017. december 15., péntek

Részeges Jeromos



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:

A tésztához:
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál holland kakaópor
4 tojás
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé

A tésztára:
3-4 evőkanál baracklekvár
Diós krém:
30 dkg darált dió
1 dl rum
15 dkg porcukor

Csokis krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
1 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor

A tetejére:
olvasztott csokoládé


 Elkészítése:

A tésztához a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, egy másik tálban a kakaóport, a sütőport és a liszttel összekeverem. Az étcsokit felolvasztom. és a sárga masszához keverem. Hozzáadom a felvert habot és a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsiben (24 × 22 cm), 180°C-on kb. 25 percig sütöm. A csokis krémhez a pudingot a tejjel gép segítségével krémesre kikeverem. A margarint és a porcukrot szintén krémmé keverem, majd a pudingos krémet a vajassal összedolgozom. A kisült és kihűlt tésztát lekvárral lekenem. A diós krémhez a diót a porcukorral és a rummal összekeverem, majd a lekvárral megkent lapra egyenletesen rásimítom. A diós rétegre teszem a már jól kidolgozott csokis krémet. Félórát a hűtőben pihentetem, utána a megolvasztott csokoládé kerül a tetejére.
Valamikor évekkel ezelőtt a tv-ben láttam ezt a receptet, és felvettem. Nagyon finom sütemény!
Domján Mária receptje




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: