Hozzávalók
Tészta: 550 g finomliszt 100 g. méz 100 g sertés zsír 200 g porcukor 2 tojás 1 kk fahéj 2 evőkanál kakaó 1 kk szódabikarbóna 2 evőkanál tejföl krém: 400 g. tehéntúró 250 g. mascarpone 100 g. porcukor 1 cs. zselatin 1 citrom héja és leve vanília kivonat |
barack lekváros krém:
4 evokanál lekvár
100 ml. víz
1 vanília pudingpor
tetejére:
200 g. fehér csoki
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj
Elkészítés
Először elkészítem a tésztát.
A lisztet átszitálom.
Edényben olvasztom a zsírt,cukrot, mézet, keverem míg el nem olvad.
Majd leveszem tűzről és beleütöm a tojást,hozzá adom a kakaót, szódát,fahéjat és a tejfölt.
Ezt a masszát, lassan hozzá keverem a lisztbe, és majd összegyúrom.
A tésztát jól összegyúrom.
Majd szétmérem 5 darabra és hagyom pihenni fél órát.
A 4 darab tésztát sütőpapíron nyújtom ki, és addig még bekerül a sütőbe egymásra rakom, hogy a tészta ne száradjon ki.
Az ötödig tésztát vékonyra nyújtom és kis virágokat szaggatok ki belőle.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és megsütöm.
A sutot 180 C melegítem be és a tésztákat 5 percig sütöm.
Majd sütés után szintén a papírral együtt egymásra rakom, hogy ne száradjon ki addig míg összeállítom.
Majd elkészítem a krémet.
Túrót, mascarponet és a cukrot összekeverem.
Hozzá adom a citrom reszelt héját és a levét.
Majd elkészítem a zselatint úgy hogy 4 evőkanál vízben öntöm a zselatint, majd kis lángon engedem föl ,majd hozzá rakok néhány evőkanál krémet és gyorsan összekeverem.
Majd utána hozzáadagolom a többi krémet is.
Hozzá adom a vanília kivonatot is.
A kész krémet 2 részre osztom a berakom a hűtőbe dermedni.
Összeállítom a süteményt.
Az alsó lapra rákenem a forró őszibarack lekvárt és rákenem a krém első felét.
Majd ráhelyezem a második lapot.
A lapra rákenem a őszibarack lekvár krémet.
Majd ráhelyezem a harmadik lapot.
A harmadik lapot lekenem forró lekvárral és ráhelyezem a krém másik felét is.
Befedem utolsó lappal.
Szokásom szerint letakarom a sutit sütőpapírral, ráhelyezem a vágó deszkát és 4 kg lisztet és berakom a hűtőbe éjszakára.
Másnap elkészítem a fehér csokis öntetet.
Majd újból berakom a hűtőbe dermedni.
Így már lehet szeletelni.
De én még mentem tovább.
Kikevertem 250 ml.tejszínt 36 % hozzá adtam 1 evőkanál cukrot és 1 kávéskanál fahéjat ,majd keverés közben hozzá adom a habfixálót is.
Kemény habot kevertem ki, beleraktam a cukrász zsákba és nyomtam rá a sütire 3 rózsát, majd belenyomtam a virágokat.
A virágok az kezdetén nagyon kemények, nem kell félni, majd teljesen megpuhulnak a habba.
Nagyon finom süti.
Forrás itt található: