2017. december 5., kedd

Ünnepi mézes krémes szelet



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók 
Tészta:
550 g finomliszt
100 g. méz
100 g sertés zsír
200 g porcukor
2 tojás
1 kk fahéj
2 evőkanál kakaó
1 kk szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl

krém:
400 g. tehéntúró
250 g. mascarpone
100 g. porcukor
1 cs. zselatin 
1 citrom héja és leve
vanília kivonat

barack lekváros krém:
4 evokanál lekvár
100 ml. víz
1 vanília pudingpor

tetejére:
200 g. fehér csoki
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj

Elkészítés 

Először elkészítem a tésztát.
A lisztet átszitálom.
Edényben olvasztom a zsírt,cukrot, mézet, keverem míg el nem olvad.
Majd leveszem tűzről és beleütöm a tojást,hozzá adom a kakaót, szódát,fahéjat és a tejfölt.
Ezt a masszát, lassan hozzá keverem a lisztbe, és majd összegyúrom.

A tésztát jól összegyúrom.




 Majd szétmérem 5 darabra és hagyom pihenni fél órát.

A 4 darab tésztát sütőpapíron nyújtom ki, és addig még bekerül a sütőbe egymásra rakom, hogy a tészta ne száradjon ki.

Az ötödig tésztát vékonyra nyújtom és kis virágokat szaggatok ki belőle.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és megsütöm.
A sutot 180 C melegítem be és a tésztákat 5 percig sütöm.
Majd sütés után szintén a papírral együtt egymásra rakom, hogy ne száradjon ki addig míg összeállítom.

Majd elkészítem a krémet.
Túrót, mascarponet és a cukrot összekeverem.
Hozzá adom a citrom reszelt héját és a levét.
Majd elkészítem a zselatint úgy hogy 4 evőkanál vízben öntöm a zselatint, majd kis lángon engedem föl ,majd hozzá rakok néhány evőkanál krémet és gyorsan összekeverem.
Majd utána hozzáadagolom a többi krémet is.
Hozzá adom a vanília kivonatot is.




A kész krémet 2 részre osztom a berakom a hűtőbe dermedni.

Összeállítom a süteményt.
Az alsó lapra rákenem a forró őszibarack lekvárt és rákenem a krém első felét.
Majd ráhelyezem a második lapot.

A lapra rákenem a őszibarack lekvár krémet.
Majd ráhelyezem a harmadik lapot.

A harmadik lapot lekenem forró lekvárral és ráhelyezem a krém másik felét is.

Befedem utolsó lappal.

Szokásom szerint letakarom a sutit sütőpapírral, ráhelyezem a vágó deszkát és 4 kg lisztet és berakom a hűtőbe éjszakára.

Másnap elkészítem a fehér csokis öntetet.
Majd újból berakom a hűtőbe dermedni.
Így már lehet szeletelni.
De én még mentem tovább.
Kikevertem 250 ml.tejszínt 36 % hozzá adtam 1 evőkanál cukrot és 1 kávéskanál fahéjat ,majd keverés közben hozzá adom a habfixálót is.
Kemény habot kevertem ki, beleraktam a cukrász zsákba és nyomtam rá a sütire 3 rózsát, majd belenyomtam a virágokat.
A virágok az kezdetén nagyon kemények, nem kell félni, majd teljesen megpuhulnak a habba.

Nagyon finom süti.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: