2016. június 20., hétfő

NYUGDÍJASOK FIGYELEM >> ELSZÁMOLTA KORMÁNY A NYUGDÍJEMELÉST!


Ajánld ismerőseidnek! 






 Jelentősen elszámolta a kormány a nyugdíjemeléseket?
A jelek szerint jövőre az infláció 2,4 százalék is lehet, ez azért is lehet roppant kínos a kormánynak, mert a költségvetésben a nyugdíjemeléseknél csak 0,9 százalékkal számoltak.


A Költségvetési Felelősségi Intézet (KFIB) elemzése szerint, jövőre 2,4 százalék lehet az éves átlagos infláció, miközben a kormány 0,9 százalékkal tervezett a 2017-es költségvetésben – írta a Portfolio. Ez azért változtathatja a terveket, mert csak 0,9 százalékkal számoltak a nyugdíjemelésnél is.

Az, hogy rosszul számoltak, nem jelent tragédiát, mert éppen ilyen esetekre adott a lehetőség az év közbeni újra indexálásra. A számítások szerint jövőre lényegesen magasabb lehet az infláció, ezért év közben újra kell indexálni a nyugdíjkiadásokat. Ebből egyenesen következik, hogy megemelkednek a nyugdíjkiadások 2017-ben ahhoz viszonyítva, amit eredetileg betervezett a kormány a jövő évi költségvetésben. A KFIB elemzése reálisnak tűnik, mert a jegybanki elemzők 2017-re szintén 2,4 százalékos inflációval számoltak.



Abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy alacsony volta kormány inflációs prognózisa, akkor a jelenlegi törvényi előírások értelmében életbe lép az évközi nyugdíjemelés szabálya. A kormánynak ugyanis muszáj pótolnia a nyugdíjak reálértékének fenntartásához szükséges összeget. nem eső eset, volt már ilyenre példa , utoljára 2011-ben és 2012-ben is történt hasonló év közbeni nyugdíjemelés.


Forrás itt található: