2016. augusztus 26., péntek

FRISS! SZEPTEMBERTŐL BEVEZETIK MAGYARORSZÁGON A MUNKANÉLKÜLISÉGI ADÓT! NEM VICC! ITT VANNAK A RÉSZLETEK!


Ajánld ismerőseidnek! 








Alsónémediben szeptembertől napi 800 forint adót kell fizetniük azoknak a településen nem saját vagy rokonuk tulajdonában álló ingatlanban élőknek, akiknek hosszabb ideje nincs bejelentett munkájuk, írja a hvg.hu. A valódi célpontok azonban nem a munkanélküliek, hanem a feketén alkalmazott vendégmunkások.


Alsónémedi képviselő-testületének a napokban kevesebb mint fél óra elég volt arra, hogy ellenszavazat nélkül megalkossák azt a rendeletet, amelynek értelmében szeptembertől napi 800 forint adót kell fizetniük azoknak a településen nem saját vagy rokonuk tulajdonában álló ingatlanban élőknek, akiknek több mint 90 napja nincs bejelentett munkájuk, írja a hvg.hu. A rendelet arra is kitér, hogy az esetleges adóelkerüléseket ellenőrizendő az önkormányzat megbízottai bármelyik magánházba bemehetnek.
  




A hvg.hu cikke szerint a rendeletet valójában a településen nagy számban jelen lévő, Romániából – jórészt idénymunkákra – érkezőkre szabták. A vendégmunkások jelenléte már egy több éve készült kutatás szerint is zavarja a helybeliek többségét – olvasható a cikkben.


Forrás itt található: