2016. november 5., szombat

Így gyógyít csodálatos módon a diófa levele: igazi magyar gyógyszer


Ajánld ismerőseidnek! 




A magyar emberek évszázadok óta ültetnek diófát, szinte minden kertben ott van. Süteményeket sütünk csonthéjas gyümölcsből vagy csak elropogtatjuk télen a kályha mellett. kevesen tudják azonban, hogy ennek a csodás fának a levele milyen fantasztikus gyógyhatással rendelkezik.

A levelekből nagyon egyszerűen, forralással teát kell főzni. Ezt a levelet csak szárított formában használjuk, a nyers levél túl erős teának. A leveleket addig kell begyűjteni, amíg még szép haragoszöldek, utána már nem jó, így a begyűjtési időszak június és augusztus közé esik, a megbarnult, rozsdás levélből nem szabad teát főzni. Ne szedd tehát össze az avarként lehullott leveleket diófád tövéből, mert nincs gyógyereje.A szárításra egy nagyon tiszta, száraz, és pormentes helyet kell keresni. Amikor kiszáradtak levelek, törd össze őket apróra, majd még hagyd száradni tovább, hogy tökéletesen kiszikkadjon minden nedvesség belőle.A teának erős élénkítő hatása van, tehát este nem ajánlatos inni, fiatalítja az arcbőrt, méregtelenít, salaktalanít, serkenti a máj működését és leviszi a vérnyomást, illetve, ha túl alacsony, azt is korrigálja, emellett vértisztító kúrák alapanyaga is lehet, mint a csalán, és az emésztést is élénkíti.A népi gyógyászatban pedig közismert az antimikrobális hatása, nagyszerű antibiotikum helyettesítő, mert megöli a baktériumokat.


 

. A levelekben olyan hatóanyag is van, amely összehúzza az aranyeret, a beleket így hasmenésre és gyomorhurutra is lehet alkalmazni a diólevél teát. Ebből naponta 1–3 teáscsészével ajánlatos elfogyasztani, a kúra hat hétig tart, de után 3–4 hétig szünetet kell tartani.
Azok is ihatják a teát, akiknek nőgyógyászati (fehérfolyás, petefészek vagy méh gyulladása) problémái vannak, vagy éppen tejallergiában, ekcémában, vagy visszérben szenvednek

Forrás itt található: