A tésztához:
40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 tojás, 3 evőkanál tej, 6 dkg méz |
A töltelékhez:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
3 dl tej, 6 dkg búzadara, baracklekvár
A csokimázhoz:
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet összefőzzük. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a liszthez és a szódabikarbónához és sima tésztát gyúrunk. Négy cipóba osztjuk és a cipókból egyenként 23×35 cm-es lapokat nyújtunk. A lapokat sütőpapírral bélelt 23×35 cm-es tepsibe téve, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet a grízzel sűrűre főzzük és lehűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt grízt. Végül citromhéjjal ízesítjük.
A sütemény összeállítása következik. Az első lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a krém harmadát, és jöhet rá a második és harmadik lap ugyanígy megkenve, végül befedjük a negyedik lappal. A mázhoz a cukrot a vízzel felfőzzük, belekeverjük a kakaót, végül pedig a vajat. A sütemény tetejére simítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, mielőtt felvágnánk.
Forrás itt található:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
3 dl tej, 6 dkg búzadara, baracklekvár
A csokimázhoz:
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat, a tojást, a cukrot, a tejet és a mézet összefőzzük. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a liszthez és a szódabikarbónához és sima tésztát gyúrunk. Négy cipóba osztjuk és a cipókból egyenként 23×35 cm-es lapokat nyújtunk. A lapokat sütőpapírral bélelt 23×35 cm-es tepsibe téve, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. A töltelékhez a tejet a grízzel sűrűre főzzük és lehűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt grízt. Végül citromhéjjal ízesítjük.
A sütemény összeállítása következik. Az első lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a krém harmadát, és jöhet rá a második és harmadik lap ugyanígy megkenve, végül befedjük a negyedik lappal. A mázhoz a cukrot a vízzel felfőzzük, belekeverjük a kakaót, végül pedig a vajat. A sütemény tetejére simítjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, mielőtt felvágnánk.
Forrás itt található: