A szokásos módon piskótát készítünk 3 db tojásból
Hozzávalók a kakaós lapokhoz : 25 dkg liszt 5 dkg zsír 5 dkg porcukor 1 db tojás 1 dkg szalalkáli 1 csapott evőkanál kakaópor kevés tej ( kb. 0,8 dl ) |
Hozzávalók a krémhez :
5 dl tej
5 evőkanál liszt
15 dkg cukor
20 dkg vaj / margarin/
Elkészítés :
A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két 24 x 34,5 cm-es lapot nyújtunk belőle. Zsírozott, lisztezett tepsire helyezzük és 180 fokon süssük meg, pár perc alatt készre. Ha túlsütjük a lapokat akkor könnyen kiszáradhat. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez : a lisztet, cukrot a tejben elkeverjük, sűrűre felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Hűlés után hozzákeverjük a puha vajat és gépi habverővel jól kikeverjük.
A sütemény összeállítása :
Alulra egy kakaós lap, erre jön a krém fele, erre helyezzük rá a piskótánkat, majd kenjük rá a krém másik felét, és fedjük be a másik kakaós lappal. Tegyük hűtőbe egy napra, hogy a lapok megpuhuljanak. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg és szeleteljük.
Forrás itt található: