2017. október 31., kedd

Ellenállhatatlan tejfölös-pudingos sütemény



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
Tészta:
400 g búza finomliszt
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor
csipet só
2-3 ev. kanáltej
1 db tojás

Krém:
600 ml tejföl
1 csomag vaníliapuding
1 csomag tejszín ízű puding
150 g kristálycukor
500 ml tej
1 db citrom leve és héja

Elkészítés:
A búza finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk.
A kész tésztát cipó alakúra formázzuk.
Ha szükséges, akkor a tésztához még adhatunk 2-3 evőkanál tejet.
Ez attól függ, mekkora tojás.
A kész tészta könnyen formázható, és nem törik vagy tépődik.
A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.



 A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk,
majd kihűtjük.
Ezután belekeverjük a tejfölt, valamint a citrom levét és reszelt héját.
A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk.
Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (20x30 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, majd rákenjük a krémet.
Lefedjük a másik fél kinyújtott tésztával.
180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: