Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt 15 dkg porcukor 15 dkg zsír 1/2 csomag sütőpor 2 dl tejföl ,csipet só Töltelék: 1.5 kg alma cukor ízlés szerint fahéj ízlés szerint 1 vaníliás pudingpor A tészta szórásához: 1 ek zsemlemorzsa |
A tepsi béleléshez:
sütőpapír
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
A pudingport hozzá keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 23 x 38 cm
A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
A tésztát hosszában bevagdaljuk.
A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Tészta recept Rita sütödéjéből van
Forrás itt található: