2017. október 31., kedd

Nagyon omlós pite



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl ,csipet só

Töltelék:
1.5 kg alma
cukor ízlés szerint 
fahéj ízlés szerint
1 vaníliás pudingpor
A tészta szórásához:
1 ek zsemlemorzsa


A tepsi béleléshez:
sütőpapír
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
A pudingport hozzá keverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 23 x 38 cm




 A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
A tésztát hosszában bevagdaljuk.

A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Tészta recept Rita sütödéjéből van




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: