Hozzávalók a sárga piskótához:(1 lap)
2 egész tojás 12 dkg kristálycukor 8 ek. finomliszt 2 ek. víz 1/2 csg. sütőpor 1 ek étolaj Barna laphoz(2 lap): 1 lap hozzávalói: 2 egész tojás 12 dkg kristálycukor 2 ek. víz 6 ek finomliszt 2 dkg kakaópor 1/2 sütőpor 1 ek étolaj |
A krémhez:
7 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
10 dkg csokoládé törmelék
A díszítéshez:
5 dkg reszelt csokoládé
A lapok locsolásához:
1,5 dl rumos tej
Elkészítése:
A tojásokat,cukrot jó habosra keverjük ,a vizet apránként adjuk hozzá és tovább keverjük,majd hozzá keverjük az étolajat és a sütőporral elkevert lisztet.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsiben ,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A barna lapoknál is így járunk el.
A krém készítése:
A tejet a liszttel,cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük,a végén hozzá keverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét.
Kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.
A lapokat betöltjük úgy,hogy a tetejére is hagyjunk belőle.
Alul egy barna piskóta , meglocsolni rumos tejjel – krém –sárga piskóta , meglocsolni rumos tejjel –krém –rá kerül a 2. barna piskóta , locsolni rumos tejjel ,majd a maradék krém.
Csokoládét reszelünk a tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek és lehet kockákra szelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tepsi méret:
23×34 cm
Forrás itt található: