2017. július 5., szerda

A stressz 7 jele, amit figyelmen kívül hagyunk



Ajánld ismerőseidnek! 




A stressz hozzátartozik a mindennapjainkhoz – sajnos. Stresszesek vagyunk a munkahelyen, stresszelnek barátaink, családunk. A stressz hatással van a szervezetünkre, és egyik testrészünk sem védett a negatív hatásai alól.
Nem lehetünk teljes mértékben stresszmentesek, hiszen egy kis stressz hasznos. Egy „küzdj vagy menekülj” helyzetben, a stressz megengedi, hogy döntést hozzunk, bizonyos negatív cselekedeteket elkerüljünk, és segít megküzdeni egy nagyon nehéz helyzettel.

 De a túl sok stressz szorongáshoz, szívbetegséghez, fejfájáshoz, emésztési zavarokhoz, álmatlansághoz, és figyelemzavarhoz vezet. A túl sok stressz nem jó dolog.
Íme hét jele annak, hogy túl stresszeled magad és nem is tudsz róla:




1. Emésztési zavarok
Az egészségügyi szakemberek szerint szoros kapcsolat van agyunk és emésztőrendszerünk között. Ez többek közt azt jelenti, hogy a stressz a gyomrodon bosszulja meg önmagát. Ha emésztési gondjaid vannak, azért lehet, mert túlságosan is stresszeled magad egy munkahelyi, otthoni, vagy párkapcsolati probléma miatt.







2. Rendszeres megfázások és fertőzések

A stressz megterheli a keringésrendszert, ennek következményeként nő a vérnyomás. A stressz az immunrendszert is gyengíti. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek sokkal nehezebb lesz a megfázásokkal, fertőzésekkel szembenéznie, mint normálisan. Amikor túlságosan is stresszes vagy, nem ritka, hogy megbetegedsz.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Folytatás itt található: