2017. október 31., kedd

Cseresznyés-Tojáslikőrös sütemény



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
350 g Margarin, puha
350 g cukor
1 csipet só
6 tojás
300 g liszt
1 sütőpor
250 ml tojáslikőr
100 g csokoládé darabok
2 pohár cseresznye
800 ml tejszín
4 cs.vaníliás cukor
2 cs.habfixáló
200 g tejföl
esetleg csokoládé dekoráció

Melegítse fel a sütőt (felső / alsó hő: 175 ° C, keringtető levegő: 150 ° C).
Margarin, cukor és só, keverjük össze egy kézi keverővel, adjuk hozzá fokozatosan a tojásokat és keverjük. Keverjük össze a lisztet sütőporral és keverjük össze adjuk hozzá a 250 ml tojáslikőrt. Végül tegyük bele a csokoládé darabokat. Helyezzük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.



 Szórjuk meg cseresznyével. Tegyük be a forró sütőbe, és sütjük a középső szinten kb. 50-55 percig. Hagyja kihűlni.
A tejszínt,vaníliás cukorral keverjük ki,adjuk hozzá a tejfölt és a habfixálókat.
Tegyük a habot a sütemény tetejére.
Csorgassuk meg egy kis tojáslikőrrel és díszítsük csokoládé forgáccsal


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: