2017. október 31., kedd

Pettyes



Ajánld ismerőseidnek! 



 

Hozzávalók tésztához:
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál melegvíz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor

Krémhez:
2 cs. puncsízű puding
5,5 dl tej
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin


Rudak:
15 dkg darált keksz
2 dkg cukor / vagy ízlés szerint /
1 csapott evőkanál kakaópor
pici rum
1 dl tej / nekem ennyi kellett /

Máz:
10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok.



 Krém:
A pudingot a cukorral, tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Hűlés után hozzákeverjük a puha margarint is. Közben elkészítjük a rudakat. A kekszbe belekeverjük a cukrot, kakaóport és hozzáöntjük a tejet, majd a rumot is. Jól összedolgozzuk. 6 részre osztjuk és rudakat sodrunk belőle/ kb. 20-25 cm/ Összeállítás:
A krémet elfelezzük és rásimítjuk az egyik piskótalapra. Erre ráhelyezzük egymás mellé, kicsit hézagosan a 6 db kekszrudunkat. A maradék krémet rákenjük a rudakra és befedjük a második piskótalappal. Hűtőbe tesszük dermedni. Amig hűl, elkészítjük a csokimázat. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és a süti tetejére simítjuk. Ismét hűtjük és szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: