2017. október 31., kedd

Pilóta keksz szelet



Ajánld ismerőseidnek! 




34/24 cm a tepsi
Sárga tészta:
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
tejföl ( igény szerint)
csipet só


Barna tészta:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin
2 tojássárgája
2 ek. cukrozatlan kakaópor
tejföl(igény szerint)
csipet só

Krém:
3 csomag csokoládé puding(ha lehet ét)
1 l tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 evőkanál nutella 



 A liszthez adjuk,pici sót,porcukrot,sütőport elkeverjük , a margarinnal összemorzsoljuk,a tojássárgával és a tejföllel könnyen nyújtható tésztát készítünk. Sárga tésztából egy lapot sütünk. A barna tésztát is ugyan így készítjük,de abból kettő lapot sütünk.Nem kell sokáig sütni mert akkor kemény lesz.
A krémet elkészítjük.A pudingot a tejben megfőzzük,fele cukrot hozzáadjuk. A másik felével kikavarjuk a margarint. Kihűlt krémhez apránként hozzáadjuk a margarint és a nutellát. Jól összedolgozzuk.A lapokat megtöltjük,a sárga lap kerül középre. A tetejére is krémet teszünk.Lehet csokival is bevonni. Másnap szeleteljük


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: