2017. november 13., hétfő

Feketeerdő szelet



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás sárgája
20 dkg cukor
fél dl meleg víz
fél dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
fél dl tej
6 tojás kemény habja
2 ek kakaópor

Krém:
6 dl meggybefőtt leve
2 cs vaníliás pudingpor
5 ek cukor
15 dkg Rama margarin
1 üv. meggy befőtt kimagozva

Tetejére:
fél l habtejszín
2 cs habfixáló

Elkészítése:
A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, kakaóporral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a befőtt levében elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd felfőzzük. Mikor még langyos kihabosítjuk a Rama margarinnal.



 Összeállítás:
Alulra tesszük a lapot, rásimítjuk a krémet, kirakjuk a befőtt felével, rá a tejszínhab, arra ismét meggy. A tetejére csokit lehet reszelni.
Én most a meggyet a felfőzött pudingba kevertem, még összefőztem, majd kevés hűtés után a még meleg pudingba kevertem a vajat. Langyosra hűtve rákentem a piskótára, később a felvert habot tettem rá




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: