Hozzávalók a linzer tésztához:
50 dkg liszt 10 dkg cukor csipetnyi só 1 db tojás citromhéj 25 dkg margarin (olvasztva a legjobb) 1/2 csomag sütőpor pár evőkanál tejföl |
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Tepsibe simítjuk.
A töltelék hozzávalói:
25 dkg darált mák
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
0,5 -1 dl tej
3 dkg mazsola és 0,5 dl rum
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a linzer tésztára tesszük.
180 fokon megsütjük.
A kihűlt tésztára tesszük a krémet:
1 csg Gála vaníliás főzés nélküli pudingport a hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük és 5 dl keményre vert tejszínhabbal összekeverjük
Forrás itt található: