2017. december 5., kedd

Erzsó habos mákosa



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók a linzer tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
csipetnyi só
1 db tojás
citromhéj
25 dkg margarin (olvasztva a legjobb)
1/2 csomag sütőpor
pár evőkanál tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk.
Tepsibe simítjuk.

A töltelék hozzávalói:
25 dkg darált mák 
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
0,5 -1 dl tej
3 dkg mazsola és 0,5 dl rum


 A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a linzer tésztára tesszük.
180 fokon megsütjük.
A kihűlt tésztára tesszük a krémet:
1 csg Gála vaníliás főzés nélküli pudingport a hátoldalán lévő utasítások szerint elkészítjük és 5 dl keményre vert tejszínhabbal összekeverjük





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: