2017. december 5., kedd

Meggyes pudingos Duna hullám



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók;
Tésztához
Krém
Tetejére 50 dkg meggy 
25 dkg vaj 
25 dkg cukor 
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 
só 

6 tojás 
35 dkg liszt 
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor 
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez 
3 ek. tej 
7,5 dl tej 
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű 
8 ek. cukor 
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor


 Elkészítés
25 dkg vajat, 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval kikeverünk.
5-6 evőkanál liszttel váltogatva beledolgozzuk a tojásokat és rászitáljuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. A felét kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
A maradék tésztát a kakaóporral és 3 evőkanál tejjel összedolgozunk, majd a világos tésztára öntjük.
Elosztjuk rajta a meggyet és előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A két csomag pudingot a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel megfőzzük ezt is picit hűlni hagyjuk, majd a süteményre simítjuk.
Meggyel díszítjük.
Jó étvàgyat hozzà! 





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: