Hozzávalók;
Tésztához Krém Tetejére 50 dkg meggy 25 dkg vaj 25 dkg cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor só |
6 tojás
35 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 ek. tej
7,5 dl tej
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
8 ek. cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
25 dkg vajat, 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval kikeverünk.
5-6 evőkanál liszttel váltogatva beledolgozzuk a tojásokat és rászitáljuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. A felét kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
A maradék tésztát a kakaóporral és 3 evőkanál tejjel összedolgozunk, majd a világos tésztára öntjük.
Elosztjuk rajta a meggyet és előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A két csomag pudingot a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel megfőzzük ezt is picit hűlni hagyjuk, majd a süteményre simítjuk.
Meggyel díszítjük.
Jó étvàgyat hozzà!
Forrás itt található: