2017. december 5., kedd

Verdens Beste norvég krémes



Ajánld ismerőseidnek! 




Hozzávalók a tésztához:
11 dkg vaj
11 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 egész tojás
3 ek.tej
1 vaníliás cukor
11 dkg liszt
6 gramm sütőpor


Habhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor

Szóráshoz:
8 dkg mandulaforgács

A krémhez:
250 ml tej
1 vaníliás cukor
78 gramm Gála vaníliás krémpor(főzés nélküli)
250 ml habtejszín

Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal, habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk.
Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.




 A krém készítése:
A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük.
A tejszínt keményre verjük.
A pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.

Összeállítás:

A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk.
Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül.
Enyhén porcukorral megszórtam.
Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: