Hozzávalók a tésztához:
11 dkg vaj 11 dkg porcukor 3 tojássárgája 1 egész tojás 3 ek.tej 1 vaníliás cukor 11 dkg liszt 6 gramm sütőpor |
Habhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
Szóráshoz:
8 dkg mandulaforgács
A krémhez:
250 ml tej
1 vaníliás cukor
78 gramm Gála vaníliás krémpor(főzés nélküli)
250 ml habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a vajat a cukrokkal,tojásokkal, habosra keverjük,majd apránként hozzáadagoljuk a tejet.
Jól kikeverjük és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 22×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vejük és tészta masszára simítjuk.
Mandulával megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha mandula kezdene pirulni,akkor fóliával borítsuk be,mert különben megég.
A krém készítése:
A krémport kézi habverővel a hideg tejjel 3 perc alatt besűrítjük.
A tejszínt keményre verjük.
A pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás:
A kihűl tésztát hosszában ketté vágjuk.
Alul a mandulás habos rész kerül,rá a krém,majd mandulás habos rész felülre kerül.
Enyhén porcukorral megszórtam.
Ez az eredeti Verdens Beste norvég sütemény.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás itt található: