2017. december 5., kedd

Kati szelet



Ajánld ismerőseidnek! 




A tésztához:
60 dkg finomliszt
18 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 db tojássárgája
1-2 dl tej (vagy 2-4 ek tejföl), könnyen gyúrható legyen

A krémhez:
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl rum, vagy egy fiola rumaroma (én most azzal készítettem)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5-7 ek sárgabaracklekvár

A tetejére:
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor

ELKÉSZITÉS:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle.
Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát. Hozzákeverjük a baracklekvárt is.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval.
A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.



 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. Apránként hozzáverjük a cukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött verjük tovább addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nálam kb. 25-30 perc.
Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd torta lapáttal elegyengetjük a tetejét. 
Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul.
Vizes késsel szépen szeletelhető.
sütési hőfok: 200°C –




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: