Hozzávalók:
1 db friss sertés hátsó csülök 2 db sertés köröm 50 dkg bőrke 1 nagy fej vöröshagyma 1 db babérlevél 20 szem fekete bors só 3 db csöves paprika 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 fej fokhagyma |
Elkészítése:
A hús darabokat kellő nagyságúra feldarabolom és a fűszerekkel,a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni.
Annyi vizet teszek rá,hogy ellepje.
Főzés közben a habját leszedem egy merítő kanállal.
3,5 -4 órát főzöm.
Amikor kész,leszűröm.
Fél órát hagyom állni ,a lé tetejéről a zsírt lemerem.
Tányérokba szervírozom a hús féléket.
Rámerem a levet.
Hideg helyre teszem,hogy megaludjon.
Van akik tojást is tesznek a tányér aljába,én nem szoktam.
Mindenki maga dönti el.
Friss kenyérrel,sült krumplival a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –
Forrás itt található: