2017. december 5., kedd

Kocsonya



Ajánld ismerőseidnek! 



 

Hozzávalók:
1 db friss sertés hátsó csülök
2 db sertés köröm
50 dkg bőrke
1 nagy fej vöröshagyma
1 db babérlevél
20 szem fekete bors

3 db csöves paprika
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 fej fokhagyma


Elkészítése:
A hús darabokat kellő nagyságúra feldarabolom és a fűszerekkel,a megtisztított zöldségekkel hideg vízben felteszem főni.
Annyi vizet teszek rá,hogy ellepje.
Főzés közben a habját leszedem egy merítő kanállal.
3,5 -4 órát főzöm.
Amikor kész,leszűröm.


 Fél órát hagyom állni ,a lé tetejéről a zsírt lemerem.
Tányérokba szervírozom a hús féléket.
Rámerem a levet.
Hideg helyre teszem,hogy megaludjon.
Van akik tojást is tesznek a tányér aljába,én nem szoktam.
Mindenki maga dönti el.
Friss kenyérrel,sült krumplival a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: