2017. január 31., kedd

REJTÉLYES VÍRUSFERTŐZÉS TERJED MAGYARORSZÁGON >>> NINCS ORVOSSÁG RÁ! HETEIK TARTÓ MAGAS LÁZZAL JÁR!



Ajánld ismerőseidnek! 



Akár hetekig is eltartó magas láz, torokfájás, a nyirokmirigyek megnagyobbodása.


Akár hetekig is eltartó magas láz, torokfájás, a nyirokmirigyek megnagyobbodása. Ezek a leggyakoribb tünetei a tinédzserek között terjedő mononukleózisnak. A csókbetegségnek is nevezett vírusfertőzés legkönnyebben nyállal terjed.-írja a sonline.hu

Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház infektológiai osztályának főorvosa, tájékoztatása szerint az utóbbi időszakban minden héten kórházba kerül egy-két fiatal beteg ezzel a betegséggel.

Több hét láz

– Egy rendkívül hosszan, több mint egy hónapig is elhúzódó betegségről van szó – tájékoztatott megkeresésünkre Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház infektológiai osztályának főorvosa. – Azok a fiatalok kerülnek kórházba többnyire, akiknek a lázát több hét után sem tudják csillapítani, vagy akiknél a laboreredmények alapján kimutatható, hogy a májműködés nem megfelelő.

Nyállal terjed




 

A mononukleózis vírusa az egyik legrégebbi kórokozó, amivel az emberiség valaha találkozott, s mivel nyállal terjed, ezért is hívják csókbetegségnek. A megbetegedés tünetei jellemzően fáradtság, rossz közérzet, fejfájás, torokfájás, majd mandulagyulladással és a nyirokcsomó megnagyobbodásával folytatódik. Húsz-harminc éves kor felett már nem nagyon fordul elő, de a fertőzésen a lakosság 90 százaléka átesik. Aki pedig már egyszer megfertőződött, az a védettséget is megszerezte.

Csak a tüneteket tudják kezelni

– Mivel vírusbetegségről van szó, specifikus terápiája nincsen – mondta a kaposvári kórház főorvosa. – Csak a tüneteket tudjuk kezelni. Maga a kórokozó a szervezet által termelt ellenanyagok segítségével a vérből mutatható ki. Ezt fontos is megtenni, ha felmerül a mononukleózis gyanúja, hiszen a hosszan elhúzódó betegségnek súlyos szövődményei is lehetnek. A középfülgyulladáson kívül, májgyulladás és agyhártyagyulladás is előfordulhat.
Éppen ezért a főorvos azt tanácsolja a betegeknek, pihenjenek sokat, s egy ideig kerülni kell a hasat érintő, megerőltető sportokat, például a küzdősportokat és az erőnléti edzésket.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás itt található: