38/23 cm a tepsi
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg cukor 20 dkg liszt 2 ek kakaó 7 tojás sárgája 1,5 dl víz 1 cs sütőpor Krémhez: 7 tojás fehérje 9 ek cukor 2 cs vaníliás pudingpor 3 dl víz 3 dl tej |
Tetejére:
4 dl tejszín (én általában csak 2 dl Meggle cukrászhabot teszek rá, mert így is
teljesen tele van vele a tepsi), reszelt csoki vagy kakaó
Elkészítése:
A 7 tojássárgáját összedolgozzuk a cukorral, a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaót. A tésztát sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokon, 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
A pudingport a vízzel és tejjel összefőzzük, és amíg forró hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Ezt rákenjük a tésztára, majd még az egészet sütjük 5-10 percig. Ezután hűlni hagyjuk.
Mikor kihűlt, akkor a felvert tejszínt rárakjuk, és megszórjuk csokival, vagy kakaóval. Utána egy órát hűtőbe rakjuk és fogyasztható is.
Forrás itt található: