2017. október 31., kedd

Amerikai krémes



Ajánld ismerőseidnek! 




38/23 cm a tepsi
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg cukor
20 dkg liszt
2 ek kakaó
7 tojás sárgája
1,5 dl víz
1 cs sütőpor

Krémhez:
7 tojás fehérje
9 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
3 dl víz
3 dl tej


Tetejére:
4 dl tejszín (én általában csak 2 dl Meggle cukrászhabot teszek rá, mert így is
teljesen tele van vele a tepsi), reszelt csoki vagy kakaó



 Elkészítése:
A 7 tojássárgáját összedolgozzuk a cukorral, a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaót. A tésztát sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokon, 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
A pudingport a vízzel és tejjel összefőzzük, és amíg forró hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Ezt rákenjük a tésztára, majd még az egészet sütjük 5-10 percig. Ezután hűlni hagyjuk.
Mikor kihűlt, akkor a felvert tejszínt rárakjuk, és megszórjuk csokival, vagy kakaóval. Utána egy órát hűtőbe rakjuk és fogyasztható is. 



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t 


Forrás itt található: