Hozzávalók:
7 tojás 30 dkg cukor+ a vaníliás krémhez ízlés szerint 4 evőkanál víz 2 evőkanál olaj 40 dkg liszt fél cs sütőpor 0,5 l tej 2 csomag vaníliás cukor 1 csomag vanília ízű pudingor 1 evőkanál liszt 3 dl tejszín fél citrom leve és reszelt héja 10 dkg kókuszreszelék |
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd a sárgáját is hozzáadjuk a vízzel és az olajjal együtt. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk óvatosan. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon megsütjük. A tejet a pudinggal, a liszttel, a vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Ha már langyosra hűlt hozzáadom a citrom levét és reszelt héját és teljesen hagyom kihűlni. A tejszínt kemény habbá verem és a kókuszreszelék 2/3-val óvatosan a pudinghoz keverem. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk és a krém felét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a másik lapot és a tetejét is bekenjük krémmel. Villával mintát húzunk a tetejére és megszórjuk a maradék kókusszal. Azonnal fogyasztható!
Forrás itt található: