Hozzávalók
A tésztához 5 tojás 15 dkg kristálycukor 13 dkg liszt 2 dkg kakaópor 2 ek. olaj A vaníliakrémhez egy csomag vaníliás pudingpor 3 dl tej 3 ek. cukor 10 dkg puha Rama A tetejére 40 dkg eper (kb) 1 csomag piros tortazselé |
Elkészítés
A tésztához az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd, majd hagyd kihűlni. A vaníliakrémhez a pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsd el, főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. Mixerrel keverd habosra a Ramát és kanalanként add hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kend rá a krémet, sűrűn rakd ki félbevágott eperrel. A tetejére készíts piros tortazselét a zacskóján lévő leírás szerint. Pár órára helyezd hűtőbe
Forrás itt található: